Om oss

Looping utvikler en miljøvennlig gjenbruksemballasje som erstatter engangsplast. Selskapet ble etablert i 2017 av Jens Brustad under navnet Norsk Gjenbruk AS.

Plast er et fantastisk materiale som samfunnet har gjort seg avhengige av, men bruk av unødvendig engangsplast utgjør samtidig en av vår tids største miljøutfordringer. Bygg og anleggsbransjen er en storforbruker av plast og står for 20% av det totale plastforbruket. Totalt utgjør bransjens klimagassavtrykk 13 millioner tonn CO2 ekvivalenter årlig i Norge, en betydelig utslippsfaktor Looping vil bidra til å redusere.  

Looping ble startet etter at gründer Jens Brustad selv kjørte forbi byggeplasser som florerte av store byggemoduler pakket i engangsplast. Han ble ivrig etter å løse problemet og spurte flere selskaper om de kunne være villige til å delta i et prosjekt som skulle lede frem til en rimeligere og mer miljøvennlig emballasje for deres moduler.

Et selskap takket ja.

2020-05-14-Looping bigbag-001.jpg

Etter en periode med testing og utvikling kunne utleieselskapet Ramirent benytte en ny type emballasje på sine nesten 7.000 moduler som fraktes på norske veier. Resultatet av prosjektet ble en ny type ombruksemballasje som sparte miljøet for over 30 tonn med engangsplast. Idag er Looping 6 ansatte i Norge og har en egen produksjonsenhet i Litauen med 5 ansatte. Vi vokser raskt og har nå 85% av markedet på modulcover i Norge. Mulighetene for å tenke sirkulære industriløsninger er store, derfor utvider vi stadig med nye produkter der gjenbruk er i kjernen av tjenesten vi leverer. Dette reduserer bruken av engangsplast med 95% og erstatter de resterende 5% med slitesterk plast som repareres, vaskes og brukes igjen. Slik oppnår vi full “loop” med våre kunder, en vinn vinn for både miljøet og kundenes lønnsomhet.

Ta kontakt

Vil du starte et nytt prosjekt sammen med oss? Ta kontakt for en hyggelig prat om hvordan vi kan redusere ditt forbruk av engangsplast.

Kontakt oss