Om Oss

Looping utvikler miljøvennlig transportemballasje og leverer gjenbruk som tjeneste

Gjenbruk – en forretningsmodell for fremtiden

Looping er et selskap som produserer og utvikler gjenbrukbar transportemballasje for bygg og anleggsbransjen. Vår første produktserie Modulcover ™ er tilpasset modulmarkedet med et gjenbrukbart beskyttelsesdekke for entreprenørmoduler, bomoduler og stålmoduler. 

Vi tilbyr gjenbruk som tjeneste i en modell der produktene vedlikeholdes og spores gjennom hele livsløpet slik at kunden til enhver tid får en best mulig brukeropplevelse. Selve produktinnovasjonen eliminerer bruken av engangsplast og reduserer tid brukt på emballering og demontering med opp til 75%. 

Så langt har vi redusert over 60 tonn med engangsplast for våre kunder på tvers av bygg og anleggsbransjen og vi er stolte av å ha langvarige samarbeid med ledende aktører som Ramirent og Cramo Group.  Deres tilbakemelding er tydelig – å gå tilbake til engangsplast er ikke et alternativ. Denne tillitserklæringen er vår hovedmotivasjon for å utvikle kvalitetsprodukter som gjør kundene våre bedre, noe vi jobber med kontinuerlig gjennom innovasjon, testing og produktutvikling.

Våre samarbeidspartnere

Looping jobber med et utvalg partnere på bærekraft, innovasjon og F&U. Vi ser stor verdi av å delta i bransjefora og klyngesamarbeid som kan drive frem nye sirkulære løsninger.

Nøkkelinformasjon

  • Selskapsetablering: 2017 
  • Grunnlagt av gründer og daglig leder Jens Brustad
  • Utvikler sirkulære emballasjeløsninger og teknologi for gjenbrukslogistikk
  • Produksjonsfasiliteter i Vilnius, Litauen
  • Hovedkontor på Skøyen i Oslo
  • Lager og logistikkfasiliteter på Lørenskog i Viken 
  • 7 ansatte i Norge, 5 i Litauen
  • Leverer til kunder over hele Norden og skalerer til Europa i 2021

 

Looping jobber mot å nå FNs bærekraftsmål:

 

 

no. 09

Industri, innovasjon og infrastruktur

 

no. 11

Bærekraftige byer og lokalsamfunn

 

no. 12

Ansvarlig forbruk og produksjon

Vår historie

Looping ble startet i 2017 etter at gründer Jens Brustad tilfeldig kjørte forbi en byggeplass og observerte entreprenørmoduler pakket i store mengder engangsplast, som foruten å beskytte modulene, virket å utgjøre et avfallsproblem. Han ble ivrig etter å se nærmere på utfordringen og spurte flere selskaper om de kunne være villige til å delta i et pilotprosjekt som skulle lede frem til en rimeligere og mer miljøvennlig emballasje for deres moduler.

Et selskap takket ja.

Etter en periode med testing og utvikling kunne utleieselskapet Ramirent gå bort fra å bruke  engangsplast på sine nesten 7.000 moduler som må beskyttes fra fukt og skader under transport og lagring. Resultatet av prosjektet ble en ny type gjenbruksemballasje som siden starten har spart Ramirent for 40 tonn med avfall. Siden den gang har Looping investert i etablering av egen produksjonslinje i Litauen gjennom datterselskapet Looping Production og har i Norge utvidet med et moderne lager på Lørenskog som gjør oss rustet til å møte kommende etterspørsel.

Idag er Looping 7 ansatte i Norge og 5 i Litauen. Vi vokser raskt og introduserte i 2020 Modulcover ™ i Sverige og Finland.  Mulighetene for å tenke sirkulære industriløsninger er store, derfor utvider vi stadig med nye produkter der gjenbruk er i kjernen av tjenesten vi leverer.

Materialtesting på gården til Jens 

Ida Pernille Hatlebrekke, Jens Brustad, Josefine Brekke og Herman Persen Fostvedt

Referanser

Ramirent

Ramirent

Ramirent "Det er jo knallbra" Utleieselskapet Ramirent sparer 10 ...

Cramo

Cramo

“Ville aldri gått tilbake til engangsplast”