Slik eliminerte vi 30 tonn med plast for Ramirent

Ramirent er aktøren som turte å tenke nytt. Sammen med Looping har utleieselskapet spart over ti tonn plast i året ved hjelp av Modulcover, en slitesterk gjenbruksemballasje som erstatter engangsplast.

Ramirent er Norges største aktør på utleie av maskiner og utstyr. Selskapet har 3200 ansatte i 9 land fordelt på 300 utleiesteder i Norden, Sentral- og Øst-Europa. Selskapet har store ambisjoner på bærekraft og den norske virksomheten fikk i 2019 gullrangering på samfunnsansvar og bærekraft gjennom EcoVadis. Ramirent har som en av Loopings første kunder vært sentral i utviklingen av Modulcover™.

– Jeg kjørte forbi en byggeplass og så to ting. Det var trevare og plast. Da tenkte jeg at jeg kunne lage en bedre emballasje som kunne gjenbrukes og som er enkel å håndtere, sier Looping gründer Jens Brustad som deretter kontaktet ramirent med en forespørsel om samarbeid. 

Etter mye tid i felt og på byggeplass fikk Brustad et klarere bilde av ideen som skulle bli den første prototypen av Modulcover. Ved hjelp av smarte festemekanismer og en slitesterk polypropylene med 100% resirkuleringsgrad reduserte denne produktinnovasjonen bruken av engangsplast med hele 95%. De resterende 5% ble erstattet med slitesterk gjenbruksplast som vaskes, vedlikeholdes og brukes igjen.

– Nå sparer vi både plast og tid. Før tildekket vi modulene med vanlig plast og kunne bruke mellom syv og åtte kilo plast per modul ved flytting. Ved bruk av denne gjenbruk-løsningen sparer vi rundt 10 tonn med plast hvert år. Det er jo knallbra. Samtidig sparer vi en time på rigging og nedrigging fordi systemet er enklere å bruke, sier administrerende direktør i Ramirent Øyvind Emblem. 

Yellow Navy Orange Photo Food Instagram Post (12).png

I tillegg til miljøgevinstene med gjenbruksemballasje har Ramirent fått en langt enklere løsning som er tryggere og mer effektiv å håndtere før, under og etter flytting. I det brakkemodulen er i fri luft faller plastemballasjen ned på den åpne veggen. Kort tid etter er brakkemodulen plassert på traileren og er klar for flytting. Looping anslår at Ramirent har kuttet 50% av tid brukt til emballering og montering, noe som også reduserer bruken av kranløft og gir en sikrere transport med færre skader. 

For å få til løsninger som bringer bygg- og anleggsbransjen nærmere den den sirkulære økonomien er det nødvendig at de store virksomhetene tør satse på de mindre virksomhetene som ønsker å bringe ny teknologi inn i næringen. Samarbeidet mellom Looping og Ramirent er et eksempel på dette. Vi gleder oss stort til å utforske samarbeidet videre.
 

Ta kontakt

Vil du starte et nytt prosjekt sammen med oss? Ta kontakt for en hyggelig prat om hvordan vi kan redusere ditt forbruk av engangsplast.

Kontakt oss