“Ville aldri gått tilbake til engangsplast”

Cramo har redusert 6 tonn med plast og halvert emballeringtiden ved hjelp av modulcover.

Økt effektivitet i bygg- og anleggsprosjekter

Cramo kan med god grunn kalles i pioneer i bygg og anleggsbransjen. Selskapet startet i 1953 da etterspørselen etter bygg og anleggsmaskiner økte betraktelig etter andre verdenskrig. Ansvarlig og miljøvennlig drift har vært i selskapets kjerne siden starten. 

– I Cramo jobber vi aktivt for å redusere avtrykket vårt. Derfor blir vi ekstra glade når vi finner innovasjoner som gjør at vi kan levere utstyr og tjenester som er bedre for både kundene og miljøet, forteller Harald Moholt, avdelingsleder for moduler hos Cramo.

Han anslår at Cramo har redusert emballeringstiden på moduler med 50%, en betydelig besparelse i tid og kostander som frigjort mannskap fra utfordringene med tradisjonell plastring. Kapp og lekt utgjorde tidligere en stor andel avfall som ved hjelp av Modulcover elimineres ved å introdusere smarte festemekanismer som festes på taket av modulen. 

cramo #2.jpg

Sparer miljøet for tonnevis med avfall

Cramo leverer moduler til bygg- og anleggsprosjekter over store deler av landet. Det var Loesmoen i Hokksund som var først ute med bruk av Modulcover. Bare her anslår Moholt at Cramo vil redusere avfallsmengden med bortimot åtte tonn.

Å bli kvitt et avfallsproblem har også skap entusiame og motivasjon hos de ansatte som selv har etterspurt modulcover som standard på alle Cramos moduler. 

– Modulmarkedet er stort og vi håper at denne typen innpakning blir tilgjengelig i flere land. Enn så lenge er jeg fornøyd med at vi er godt i gang i Norge, avslutter Moholt.

 

Ta kontakt

Vil du starte et nytt prosjekt sammen med oss? Ta kontakt for en hyggelig prat om hvordan vi kan redusere ditt forbruk av engangsplast.

Kontakt oss